Tilbake

Kaffeskolen

Kaffefilter

Enten du tilbereder kokekaffe, filterkaffe, presskannekaffe eller espressokaffe, gjelder det noen enkle, felles regler for å få et godt resultat. Kaffeskolen har noen gode tips.

 

– Det er viktig at utstyret som brukes alltid er rengjort, og for kaffetraktere som blir regelmessig brukt, anbefales det å rense en gang annen hver uke.

– Det er viktig å bruke friskt, kaldt vann, og bruk gjerne en egen beholder for å fylle vann i trakteren.

– En viktig faktor for å få kaffen slik du ønsker, er riktig mengde kaffe i forhold til vann. 60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) per liter vann, gir en god og fyldig kaffe.

– Kaffe er et produkt som er veldig ømfintlig for lys, luft og fukt, og kaffen bør derfor alltid oppbevares i originalemballasjen. Kaffebokser er veldig fint, men da bør man beholde emballasjen på oppi boksen. Da slipper man at kaffen taper smak og aroma.

– Kaffe smaker aller best straks den er ferdig. Den bør ikke bli stående lenger enn 30 minutter. Da kan den få en besk eller brent ettersmak.

– Skal du servere kaffe fra en serveringskanne, bør den forvarmes med varmt vann for å redusere varmetap.

 

Lykke til!