Tilbake

Kaffetrakter

tilberedning

Den vanligste metoden å tilberede kaffe i de norske hjem er med en kaffetrakter.

Bruk en kaffetrakter som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon, en godkjent trakter tilfredsstiller kravene til tid og temperatur som må ligge til grunn for en god kaffe.

Legg filterpapir i filterholderen, og skyll lett under kaldt vann. Da vil man fjerne en eventuelt papirsmak fra filteret.

Skyll kaffefilteret

Mål opp riktig mengde friskt, kaldt vann i en beholder, og hell i vannbeholderen på kaffetrakteren.

Friskt kaldt vann

Hell så i ønsket mengde filtermalt kaffe i det skylte filteret.

60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak.

Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Kaffetrakter

Når kaffen er ferdig, bør den serveres straks for å beholde den gode smaken.

Hvis kaffen ikke skal serveres med en gang, lønner det seg å ha den over i en termokanne.

KaffetraKaffetrakter kter