Tilbake

Møt 17. mai med en god affegato

Affegato-kaffe-og-is

17. mai er iskremdagen, uansett vær.

Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk – eller dessert – avhengig av hvem du snakker med.
Som mye annen god mat og drikke, kommer også affogatoen fra Italia. Affogato betyr dramatisk nok «druknet»; men så er det også det du gjør med iskremen i denne drikken – eller desserten.
Først brygger du klar en rykende fersk og knallsterk kaffe; ofte en espresso, men det passer også bra å bruke Evergood Dark Roast. Så skuffer du en passende mengde vaniljeiskrem opp i en serveringsskål; og så dynker du iskremen grundig i den varme kaffen. Ifølge puristene er det slik affogato skal serveres. Men er du vågal, bruker du fløtekrem som en ekstra «finish», og drysser deretter litt revet sjokolade eller nøtter over det hele (og kanskje til og med litt salt…). Er du virkelig eventyrlysten, kan du jo bytte ut hele vaniljeisen med sjokoladeiskrem!
Det sier seg selv at retten – eller drikken – serveres umiddelbart; gjerne med en biscotti eller to.

Illustrasjon: Colourbox