Tilbake

Hvordan lage god kaffe på presskanne?

presskanne-kaffe

Vi har laget en film som forklarer hvordan vi anbefaler å lage kaffe i en presskanne:

 

Du kan også følge disse enkle stegene:

Vi anbefaler å bruke Evergood presskannefilter – et filterpapir tilpasset for bruk i presskanner slik at man slipper grut, og gjør det enkelt å kaste gruten etter at kaffen er drukket opp.

Fyll presskannen med varmt vann, og la presskannen stå mens du koker vann – det er viktig for å unngå at presskannen stjeler varmen fra kaffen, og at kaffen blir fort kald.

 

Når vannent er kokt opp, heller du over ønsket mengde kaffe i kannen, og hell så på det varme vannet.

Vi anbefaler 60-70 gram kaffe per liter vann – og bruk gjerne en vekt, og bli kjent med hva du liker.

 

Rør om i presskannen med en skje, og sett på lokket, men vent med å trykke ned stempelet.

Bruker du filtermalt kaffe, bør kaffen få en trekketid på minst 5 minutter, presskannemalt kaffe anbefales i 6 minutter, mens kokemalt skal trekke i 8-10 min.

Når trekketiden er nådd, presses stempelet ned sakte.

Da har du laget deg nydelig kaffe på presskannen, som bør serveres straks.

 

Kaffegrut skal som kjent ikke skylles ut i vasken, men kastes i matavfall – med filteret, hvis du har brukt det.