Trudes Evergood appelsinkake

Trudes Evergood appelsinkake

Trudes Evergood appelsinkake er en frisk kake som veldig fint kan tilpasses til kuvertposjoner og serveres som dessert etter ett fyldig måltid.

 

Oppskriften passer til 28 cm form.

2 pk mørk maryland-kjeks
125 g smelta meierismør
1/2 dl ferdig Evergood kaffe
1 ts Appelsinmarmelade

Kjeksene knuses i foodprosessor, resten blandes i, og haes i bunnen på ei form med bakepapir.
Smør på et tynt lag appelsinmarmelade.

6 dl fløte
3 ss melis

Fløten piskes til krem med melisen, og deles i 2 like posjoner.

4 egg
1 ts vaniljesukker
100 g sukker
2 dl ferdig Evergoodkaffe
1 dl barista caramelsyrup
12 plater gelatin
4 SS sjokoladepulver
1ts kanel

Egg, vaniljesukker og sukker piskes til eggedosis.
Gelatinen legges i bløt i kaldt vann, før den smeltes i kaffe/caramel-blandingen i en kjele. Dette deles i 2 posjoner Den ene delen med krem blandes i eggedosisen, ha også i sjokoladepulveret og kanelen og hell i den ene kaffeblandingen, mens du rører med en visp.
Hell dette over kjeksbunnen og la dette stivne kjølig.
Hell forsiktig over den andre delen av kaffeblandingen og sett kaka kaldt noen timer.
Pynt med den andre posjonen krem, mokkabønner og bær.

Denne kaka kan også fryses og spises som iskake eller tines opp igjen.

Oppskrift innsendt av: Trude Gjerde