May-Britts Evergood kaffekake

May-Britts Evergood kaffekake

May-Britts Evergood kaffekake passer til de fleste anledninger, og med en skvett kirsebærlikør i kremen blir dette fort en vinner på kakebordet.

 

Kakebunn:

6 egg
4 ss kokende vann
200 g sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
10 ss Evergood filtermalt kaffe (sterk) (á la ekspresso).

 

Tilberedning
Skill eggene. Ha plommene for seg og hviten for seg i hver sine bakeboller. Bruk mixmaster og visp eggeplommene sammen med kokende vann. (På denne måten blir det et utrolig «volumskum»). Tilsett sukkeret litt etter litt. Fortsett å pisk til massen blir helt hvit.

Tilsett så Evergood-kaffen litt etter litt mens du fortsatt mikser.
Ha i melet og vaniljesukkeret litt etter litt, forsiktig oppi eggeplommekremen. Rør videre med en vanlig røresleiv.
Visp eggehvitene helt stive med ørlite salt, og spé det inn litt etter litt oppi eggeplomme- kremen. Rør forsiktig til alt er blandet.
Smør og dryss mel i en rund kakeform (26 cm diameter), og stek kaken ved 170 0C i 30-35 minutter.
Sett ovnsdøren på gløtt og la kaken stå i ro ca 10 minutter før den tas ut og hvelves forsiktig på en rist. Avkjøl.

 

Kaffekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
2 ss kokende vann
50 g siktet hvetemel
1 ss vaniljesukker
1/2 dl sterk Evergood kaffe (kokt på lite vann)
1 ss Marascino (Kirsebærlikør)
4 dl melk
2 dl kremfløte
Mørk kakao

 

Tilberedning
Ha eggeplommer, sukker og kokende vann i en liten kasseroll. Visp til det blir en luftig og seig masse. Hell deretter i kaffen og bland godt. Bland inn siktet mel og vaniljesukkeret, og tilsett melken mens du rører.
Sett platen på lav varme og rør rundt mens du venter på at kremen tykner.
Ta kasserollen av varmen og avkjøl helt.
Pisk fløten til krem.
Når kaffekremen er kald tilsettes 1/3 av fløtekremen.

Bland inn 4 ss kaffekrem i resten av fløtekremen (2/3) som du setter til side (til kakepynt).
(= Evergood-fløtekrem) til dynking:
8 ss sterk Evergood kaffe (kokt på lite vann)
2 ss sukker
12 ss melk
1 dl Maraschino (Kirsebærlikør)

 

Montering og dekorering:
Del kakebunnen i 3 jevne sirkler. Sett den ene bunnen på et kakefat og dynk forsiktig.
Legg på et lag med kaffekrem.
Dryss over litt mørk kakao.
Gjenta med ny kakebunn, dynk og ha på kaffekrem.
Dryss over litt mørk kakao.
Legg den siste bunnen over, dynk og dekk til slutt kaken med Evergood-fløtekrem. (som ble satt til side).
Lag Evergood fløtekrem-rosetter langs siden av kaken.
Ha gjerne mokkabønner på toppene.

Smelt 50 g mørk kokesjokolade med 2 ss Evergood kaffe i vannbad.
Lag kremmerhus og sprut ut striper på midten av kaken.

Avkjøl kaken ca 1 time før servering.
Serveres med en kopp Evergood kaffe.

Oppskrift innsendt av: May-Britt D’Este