Eva Aileens Evergood konfektkake

Eva Aileens Evergood konfektkake

Eva Aileens Evergood konfektkake er en smakfull og fyldig kake, som passer utmerket sammen med en god kopp Evergood kaffe.

 

BUNN:
150g ekte meierismør
150g sukker
150g mandler
90g hvetemel

FYLL:
150g kokesjokolade 70% kakao
100g delfiafett
4ss sterk evergood kaffe
2 egg
2ss sukker

PYNT:
50g mandler
bringebær
sitronmelisse

Tilberedning Bunn:
Meierismør og sukker røres hvitt i en kjøkkenmaskin – mandlene males – mel og malte mandler skal røres videre sammen med smøret og sukkeret.
Fordel denne deigen i 2 runde springformer på 24 cm i diameter som er dekket med bakepapir i bunnen og smurt med smør rundt kantene.
Trykk deigen jevt utover i hele bunnen på formen.
Sett formene på et bakebrett med bakepapir.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 min.

Avkjøl kaken i formene på rist.

Tilberedning Fyll:
Mens kaken steker, smelt delfiafett, kokesjokolade og kaffe i en kjele.
La blandingen bli litt avkjølt.
Egg og sukker piskes til eggedosis og blandes i den smeltede sjokoladen.
Da vil fyllet tykne.
Legg den ene kakebunnen på kakefatet og fordel halvparten av sjokoladefyllet på den. Legg så den andre delen oppå og fordel resten av fyllet på denne.
Mandlene til pynt grovhakkes og ristes i stekepanne til det er gyllent. Strø så de hakkede og ristede mandlene oppå kaken.

Pynt med bringer og sitronmelisse hvis ønskelig.

Kaken bør stå noen timer før servering slik at fyllet får festet seg.
Denne kaken passer utmerket sammen med en god kopp Evergood kaffe. Den er smakfull og fyldig.

Oppskrift innsendt av: Eva Aileen Stensrud