Evergood på vei til Disney World

To kvinner foran et pariserhjul.

 

 

Norsk kaffe har godt ord på seg hos et økende antall kvalitetsbevisste konsumenter utenfor Norden. Nå får også amerikanske kaffeconnoisseurer en mulighet til å nyte norsk kaffe av ypperste klasse.

 

En av attraksjonene i Disney World i Florida, er fornøyelsesparken Epcot. Temaet for denne parken er forskjellige kulturer i verden og tekniske innovasjoner. Parken åpnet i 1982, og i 1988 fikk den en egen norgespaviljong. Nå får snart de mange som besøker de «norske» spisestedene på Epcot, muligheten til å nyte Evergood-kaffe. Første skipning av Evergood er allerede på vei, og ventes å nå frem i løpet av desember.

 

Norske spesialiteter på menyen i Epcot

Den norske tilstedeværelsen i Epcot er riktignok tonet litt ned. I 2002 avviklet norske myndigheter den økonomiske støtten til norgespromoteringen i parken. Men norske spesialiteter står fortsatt på menyen i Akershus Royal Banquet Hall og på Kringla Bakeri. Her blir det nå Evergood i koppen for alle kaffetørste.

 

Evergood også i nettbutikker

– Vi har jobbet lenge med å få på plass Evergood hos Epcot, forteller Morten Ottesen hos Tellus Works Television, som har vært engasjert i denne prosessen.

– Parallelt med dette har vi også fått Evergood inn i flere nettbutikker som retter seg mot de mange norsk-amerikanerne som etterspør norske produkter.

 

I 2019 har gourmetkaffe for øvrig fått et overtak på tradisjonell ikke-gourmet-kaffe for første gang i USA, viser den årlige undersøkelsen av kaffevanene i landet. Les om amerikanernes kaffevaner på KaffeGeek.no.

 

Foto: Colourbox.com