Dagrunns Evergood sjokoladekake

Dagrunns Evergood sjokoladekake

Dagrunns Evergood sjokoladekake er en fyldig sjokoladekake, og med Evergood kaffe i røra blir den fort en soleklar vinner på kakebordet.

 

Her er deigen delt i 2 former.
En avlang form, 1 l. En rund springform 18 cm dia. (Alt. rund form 22/24 cm til hele deigen.)

Deigen blir ca 1,5 l.
Ingredienser:
5 egg
250 g sukker
1 dl sterk Evergood kaffe
125 g smør/margarin
125 g mørk kokesjokolade
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Tilberedning:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smør og sjokolade over svak varme. Avkjøles, tilsett kaffe, og rør inn i eggedosisen.
Tilsett mel og bakepulver og rør til en jevn røre. Fordel røre i godt smurt(e) form(er).
Stekes på rist på nederste rille, 175 grader i ca 1 time.

Prøv med trepinne om kaken er ferdig. Ikke klebrig deig på pinnen, og kaken trekker seg inn fra kantene.
La kaken stå til den er avkjølt, på rist, under et klede. Kaken er i seg selv god som den er, men litt pynt gjør seg jo på bordet.

Avlang kake:
Ca 2 dl melis røres ut med sterk kaffe til en passe stiv masse.
Smøres ut over toppen.
Pynt: coctailbær og sjokoladeløv.

Rund kake:
Evergood krem.
1 egg
75 g sukker
75 g smør
1 dl kremfløte
50 g lys kokesjokolade
1 ss sterk Evergood kaffe.

Alt røres godt sammen over varme til kokepunkt. Avkjøles, og stå kaldt over natten.
Visp opp kremen og ha fyll inni og over kaken.
Pyntes etter egen fri fantasi.

Oppskrift innsendt av: Dagrunn Dagsland