Norunns Evergoodkake med fruktnøtt og rom

Norunns Evergoodkake med fruktnøtt og rom

Norunns Evergoodkake med fruktnøtt og rom – en skikkelig vinner!

Våren 2013 hadde ukebladet Hjemmet en konkurranse, der man skulle lage Evergood-kaken. Blant over 100 innsendte bidrag, ble dette vinneren!

INNHOLD:
275 g sukker
150 g smør
2 egg
50 g hasselnøtter
50 g rosiner
100 g fruktnøtt sjokolade
2 dl Evergood-kaffe
240 g mel
3 ts bakepulver
10 dråper romessens

GLASUR:
50 g smør
400 g melis
5 ss Evergood kaffe
50 g kokesjokolade
5 dråper romessens

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen i varm kaffe. La blandingen avkjøles mens sukker og smør røres hvitt og luftig.
Visp inn ett og ett egg i smørkremen.
Bland inn de tørre ingrediensene i smørkremen vekselvis med sjokoladeblandingen. Finhakkede hasselnøtter, rosiner og romessens blandes i til slutt.
Hell røren i en smurt form, 22 cm i diameter.
Stekes midt i ovnen ved 170° i ca. 50 min.
Avkjøles på rist.

Smelt smøret til glasuren og ha i melisen. Smelt sjokoladen i varm kaffe og bland dette med melisen. Smak til med romessens. Glasuren smøres over kaken når kaken er avkjølt.

TIPS! Kaken er saftig og god, men ønsker du å fylle kaken kan du lage dobbel mengde med glasur og fylle i midten av kaken også.

Oppskriften er innsendt av Norunn Hovde, som med dette bidraget vant ett reisegavekort på 20 000kr!