Gode grunner til å prøve Evergood presskannefilter

Evergood Presskannefilter

 

Noen velger vekk presskanne som tilberedningsetode på grunn av rengjøringsjobben, andre på grunn av kolesteroløkende fettstoffer. Et presskannefilter kan være løsningen!

 

En fyldig presskannekaffe smaker utmerket, men har enkelte ulemper. Når presskannen er tømt for kaffe, ligger det igjen et tykt lag med «gjørmete» kaffegrut i bunnen. Du skyller vel ikke dette ut i vasken? Kaffegrut skal helst i matavfallet, men kan også gå i restavfallet. For å få gruten ut av kannen må du nok spa den ut med en skje. Selv om mesteparten er fjernet etter dette, vil det fortsatt ligge igjen grums i kannen. Dette må vaskes vekk.

 

Evergood presskannefilter

Hvis du synes det er styrete å rengjøre presskannen, bør du vurdere et presskannefilter. I flere dagligvarebutikker får du kjøpt Evergood presskannefilter. Du bare plasserer filteret i presskannen og fyller kaffe i filteret, akkurat som når du lager traktekaffe. Deretter heller du vann over kaffen, før du bretter sammen filteret på toppen. Når stempelet presses ned, vil gruten bli værende i filteret. Når kaffen er drukket opp, er det bare å kaste filteret, og voilà – presskannen vil nå være helt fri for grums! Det holder å skylle kannen før den igjen er klar til bruk. Filteret kan også kastes i matavfallet.

 

Kaffe fri for fettstoffer

Når du lager presskannekaffe, er det lett at det siger litt grut gjennom stempelet og havner i kaffekoppen. Med et presskannefilter slipper du grums i kaffen. Kaffen vil faktisk være «renere» enn vanlig presskannekaffe, fordi fettstoffene i all hovedsak er filtrert vekk. Hvis du foretrekker presskannekaffe på grunn av den fyldige smaken og munnfølelsen, vil et filter derfor kunne oppleves som en uting. Drikker du mye presskannekaffe, kan et filter likevel være noe å vurdere, om ikke annet av hensyn til helsen.

 

Både presskannekaffe, kokekaffe og espressokaffe inneholder fettstoffer som øker mengden av det skadelige kolesterolet i blodet. De som i utgangspunktet har høyt kolesterol, bør derfor begrense inntaket av kolesteroløkende kaffe. Med et presskannefilter begrenser du mengden fettstoffer betraktelig. Dermed kan kaffen nytes med god samvittighet.

 

Les også: Dette kan du bruke kaffegruten til