Gretes marengskake med Evergood

Gretes marengskake med Evergood

Gretes marengskake med Evergood er en kake som kanskje kan være en fin utfordring til den som er ekstra glad i å bake? Med litt presisjon blir denne perfekt

 

Deig 1:
2 hele egg
6 eggeplommer
120 g sukker
100 g mel

Deig 2:
6 eggehviter
180 g sukker
1 ss maizena

Tilberedning:
Egg, eggeplommer og sukker piskes hvitt og porøst, mel siktes i, og blandes forsiktig i.
Eggehviter piskes stivt, sukker blandes i og piskes i hvitene.
Bland i maizena.

Ha halve maregsmasssen i en kakesprøyte og spøyt ca 2 cm brede striper (ca 30 cm lang) på fettet bakepapir.
Ha 2 cm mellomrom mellom stripene. Lag 3 striper.
Begynn på siden av bakepapiret.
Mellom maregnsstripene legges deig 1 i 2 striper (kakesprøyte kan også brukes) Ha litt avstand på bakepapiret og lag en lik del til.

Stekes 180grader i ca 20 min på midterste rille.
Etter steking avkjøles kaken litt og bakepapiret klippes opp mellom de to kakedelene.
Ta et nytt bakepapir og sikt litt mel på dette.
Etter avkjøling snus delene på det nye bakepapiret og det gamle papiret trekkes av.

Fyll:
1 pakke fløte
100-150g sukker
3 ss sterk evergood kaffe
3 plater gelatin

Tilberedning:
Fløte og sukker piskes stivt, gelatin løses opp i sterk kaffe og blandes i. En av kakedelene legges på fat og Evergoodkremen strykes på. Den andre bunnen legges forsiktig oppå og trykker lett. Settes i kjøleskap før servering ca 1 time.
Ved servering skjæres den i passe stykker.

Oppskrift innsendt av: Grete Hansen