Madelens hjertekake

Madelens hjertekake

Madelens hjertekake er en kake med mange muligheter. Med deilig sjokoladefyll og glasur, kan den pyntes på mange måter – gjerne med ekstra sjokolade.

Du trenger:
250g kokesjokolade
250g smør
4 egg
200g melis
125g hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
100g kokesjokolade
5ss Evergood kaffe
2 dl fløte

Glasur:
250 g kokesjokolade
4 ss Evergood kaffe

Pynt:
Valgfritt (godteri)
Melis

Slik gjør du:
1. Brekk sjokoladen i små biter og ha dem i en kjele sammen med smøret. Smelt sjokolade og smør over svak varme. (ikke rør for sjokoladen er helt myk)
2. Visp egg og melis sammen til eggedosis og hell i sjokolade-smørblandingen under omrøring. Ha til slutt inn mel og bakepulver.
3. Hell røren inn i en rundform (ca. 24 cm), dekket med bakepapir i bunn.
4. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter.
5. Del kaken i to, (så du får en topp og en bunn), når kaken er avkjølt.

Fyll:
1. Smelt kokesjokoladen med litt smør.
2. Kok opp Evergood kaffe, pisk fløte til krem og bland det inn med kokesjokoladen.
3. Bre sjokoladeblandingen på den ene bunnen og legg toppen over.

Glasur:
1. Smelt sjokoladen i vannbad, bland inn 4 ts Evergood kaffe og smør over kaken.
3. La den stå kaldt i noen timer.
4. Klipp ut et hjertet i bakepapir, hull ut hjertet og legg over kaken.
Strø melis over og fjern deretter bakepapiret forsiktig.
Pynt med valgfritt pynt og klar til servering.

Oppskrift innsendt av: Madelen Christensen