Idars Evergood sjokoladekake

Idars sjokoladekake

Frisk sjokoladekake med smak av aprikos og marsipan – og gjerne pynt med litt friske bær.

Denne kaken passer til en form på 26 cm.

Ingredienser:

BUNN
180 g margarin
250 g farin
2 eggeplommer
260 g hvetemel
1/2 dl kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl Evergood
2 dl melk
2 eggehviter

 

FYLL
100 g smeltet margarin
1/2 dl sterk evergood
1 ss kakao
300-400g melis
3-4 romdråper

 

GLASUR
1 dl kremfløte
130 g kokesjokolade
Marsipanlokk
Aprikossyltetøy

 

Fremgangsmåte bunn
Rør margarin og farin hvitt. Tilsett 1 og 1 eggeplomme. Rør inn vekselsvis det tørre og det våte.
Stekes ved ca 170 grader i 45-60 min.

 

Fremgangsmåte fyll
Smelt smør, tilsett kald kaffe, kakao og melis. Rør til en glatt masse.
Smak til med romdråper.

 

Glasur
Smelt sjokoladen i kremfløten i et vannbad og rør så den blir glatt.
Del kaken i 3 deler og smør et tynt lag med aprikossyltetøy før du brer fyllet utover delen, unntatt toppen.
Pisk 3 dl kremfløte og fordel over toppen.
Bre marsipanlokket over og form det til.
Skjær til en stjerne og rull opp hjørnene og bre glasuren utover marsipanlokket.
Pynt med friske bær eller hva du måtte ønske.

Du kan med fordel bruke glutenfritt mel og marsipanlokk uten hvetemel.

Oppskrift innsendt av: Idar Kjelvik