Irish Coffee

Irish Coffee har sitt opphav fra Irland, der den ofte nytes på en pub i nærområdet. Denne varme, alkoholholdige drikken nytes nå verden over, og er veldig populær. Det skal i utgangspunktet kun brukes irsk whiskey til Irish Coffee.

Irish Coffee
Nyt en varm Irish Coffee på kalde dager.

Irish Coffee eller Irish kaffe er en kaffedrink som er ganske populær her i Norge. Den kjente drinken kommer opprinnelig fra Irland, og det var på en restaurant i Limerick i Irland i 1943 det hele startet. Denne varme drinken er en blanding mellom varm kaffe, sterk irsk whiskey og litt sukker for sødmen.

Irish Coffee er ganske enkelt å lage hjemme - bare følg instruksene under, så nyter du snart en varm drink.

Hvordan lage Irish Coffee

Du trenger:

  • 8 cl (0,8 dl) varm kaffe
  • 4 cl (0,4 dl) irsk whiskey
  • 1–2 ts sukker. Gjerne brukt brukt sukker for en litt mer karamellaktig smak.
  • 3 cl (en spiseskje) lettvispet kremfløte

Start med å piske fløten - det skal ikke bli helt tykk krem, men fløyelsmyk.
Lag så kaffen, og hell den over i det varme glasset. Tilsett sukkeret, og rør til det har løst seg opp.
Tilsett whiskeyen, og rør om.
Hell så kremen over. Den tradisjonelle måten å helle den på, er å ta baksiden av en skje, og hell kremen forsiktig over i glasset. Da blir kremen liggende som et lokk over drinken.

Server med det samme!

Denne nytes best en sen høst- eller vinterkveld, gjerne under et varmt pledd.

Visste du forresten at det også er noe som heter French Coffee?
Da erstattes whiskyen med Grand Marnier eller Cognac.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring