Tilbake

Kaffe løfter iskrem til nye høyder

Kaffe helles over kuler med iskrem.

17. mai markerte for alvor startskuddet for is-sesongen. Iskrem er godt alene, men sammen med kaffe smaker den om mulig enda bedre. Derfor er det så storartet at kombinasjonen iskrem og kaffe kan spises og drikkes i så mange former og varianter. Affogato er manges favoritt.

 

Kaffe kan for eksempel drikkes ved siden av isen – enten det er snakk om iskrem i form av kuleis eller pinneis. Du kan gå for «vanlig» vaniljeis eller prøve en av de mange spennende smaksvariantene som finnes på markedet. Er du glad i kaffe, er det ikke utenkelig at iskrem med kaffesmak kan bli en ny favoritt. Deilig kaffesmak i både fast og flytende form – mhmm!

Iskrem druknet i kaffe

En annen måte å forene kaffe og iskrem på, er å bruke kaffen som en slags saus. En kjent variant av denne kombinasjonen kalles for affogato, og er en utrolig lettvint dessert – faktisk blir den omtalt som verdens enkleste dessert. At affogato samtidig smaker himmelsk, vitner om hvor utsøkt kombinasjonen kaffe og iskrem er. Affogato betyr «druknet» på italiensk – formålet er nemlig å drukne iskremen i kaffe.

Slik lager du affogato

Legg så mange iskremkuler som du har lyst på i et glass eller i en skål. I denne oppskriften er det i utgangspunktet vaniljeis som gjelder, men det er ingenting i veien for å eksperimentere. Så lenge både kaffen og isen er av kvalitet, er du nærmest garantert et vellykket resultat. Deretter heller du over varm ferskbrygget kaffe. I Italia er det espresso som brukes, men Evergood Dark Roast passer også utmerket. Kaffen bør nemlig være ganske sterk, slik at kaffesmaken ikke drukner! Her lærer du å lage god kaffe, uansett tilberedningsmetode.

Tips til enda bedre affogato

Hvis du vil gjøre en god dessert enda bedre, kan du tilføre litt krønsj i form av for eksempel revet sjokolade, ristede nøtter eller kjeks; gjerne en italiensk variant som amaretti eller biscotti.

 

Nytes umiddelbart!

 

Foto: Colourbox.com