Enten du tilbereder din kaffekopp via kaffekjele, kaffetrakter, presskanne eller lager espressokaffe, gjelder det noen enkle, felles regler for å få et godt resultat. Kaffeskolen har noen gode tips: Det er viktig at utstyret som brukes alltid er rengjort, og for kaffetraktere som blir regelmessig brukt, anbefales det å rense en gang annen hver uke. Det er viktig å bruke friskt, kaldt vann, og bruk gjerne en egen beholder for å fylle vann i trakteren. En viktig faktor for å få kaffen slik du ønsker, er riktig mengde kaffe i forhold til vann. 60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) per liter vann, gir en god og fyldig kaffe. Kaffe er et produkt som er veldig ømfintlig for lys, luft og fukt, og kaffen bør derfor alltid oppbevares i originalemballasjen. Kaffebokser er veldig fint, men da bør man beholde emballasjen på oppi boksen. Da slipper man at kaffen taper smak og aroma. Kaffe smaker aller best straks den er ferdig. Den bør ikke bli stående lenger enn 30 minutter. Da kan den få en besk eller brent ettersmak. Skal du servere kaffe fra en serveringskanne, bør den forvarmes med varmt vann for å redusere varmetap.

Lykke til!