Kaffetrakter

tilberedning

Den vanligste metoden å tilberede kaffe i de norske hjem er med en kaffetrakter.
Bruk en kaffetrakter som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon, en godkjent trakter tilfredsstiller kravene til tid og temperatur som må ligge til grunn for en god kaffe.
Legg filterpapir i filterholderen, og skyll lett under kaldt vann. Da vil man fjerne en eventuelt papirsmak fra filteret.

Skyll kaffefilteret
Mål opp riktig mengde friskt, kaldt vann i en beholder, og hell i vannbeholderen på kaffetrakteren.
Friskt kaldt vann
Hell så i ønsket mengde filtermalt kaffe i det skylte filteret.
60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak.
Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Når kaffen er ferdig, bør den serveres straks for å beholde den gode smaken.
Hvis kaffen ikke skal serveres med en gang, lønner det seg å ha den over i en termokanne.

KaffetraKaffetrakter kter

Har du en automatisk kaffemaskin med kvern, anbefaler vi at du leser bruksanvisningen for akkurat din maskin på hvordan lage god kaffe. Disse maskinene har som regel ulike innstillinger og justeringer for alt fra hvor fint bønnene blir malt, eller hvor lang kontakttid det skal være mellom kaffen og vannet. Her anbefaler vi at du prøver deg frem slik at du finner frem til akkurat de innstillingene som passer for deg, slik at kaffen blir nøyaktig slik du ønsker.