Kariins drøm om Evergood

Kariins drøm om Evergood

En sprek kake med nøttebunn, gele og en frisk sjokolademousse, det kan vel friste de fleste?

Nøttebunn:

200gr Mandler
200gr Sukker
5 stk Eggehviter

 

Sjokolademousse m/Lime:

3 eggeplommer
40gr sukker
2,4dl kremfløte
120gr mørk sjokolade
Raspet limeskall av 1 lime
Saft av 1/2 Lime
4ss sterk evergood kaffe

 

Gelè:
65gr Sitrongelè
63gr Jordbærgelè
3,5dl vann
0,5dl Evergood kaffe

 

Fremgangsmåte

 

Nøttebunn:
Kjør mandlene i en foodprosessor slik at de blir finhakket.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker slik at det blir marengs.

Hell mandlene forsiktig oppi marengsen og vend rundt med en slikkepott.
Ha røren i en rund form 26 cm og stek bunnen på180 grader i 30 min.

 

Sjokolademousse med lime:
Ha eggeplommer og sukker i en skål og pisk dette lett. Smelt sjokoladen over vannbad. Kok opp 0,4 dl fløte og tøm det over eggeblandingen, piskes lett sammen.
Ha i sjokoladen og kaffen. Pisk krem av resten av fløten og vend den forsiktig inn i sjokolade/eggeblandingen når den er blitt kald ca 35 grader.
Settes i kjøleskapet slik at den kan bli stiv.
Når nøttebunnen er helt kald, har du moussen på, dette settes i kjøleskapet til du har laget gelèn.

 

Gelè:
Kok opp vann og 0,5dl kaffe, tilsett jordbær og sitron gelèen og sett til avkjøling.
Når gelèn er avkjølt legger du den forsiktig på moussen med en spiseskje.
(NB: Moussen må være stiv før gelèn legges på).
Settes i kjøleskap til den har stivnet. Pynt og nyt!

Oppskrift innsendt av: Kariin Jacobsen