Påskemarsipan med en liten kaffe-tvist

paskemarsipan-e1554882614506 (1)

Er du også en av dem som mener at marsipan hører til i påsken, og da gjerne hjemmelaget marsipan? Her kommer oppskrifter på marsipan med «voksen smak»!

 

Kaffesjokolade er veldig godt sammen med marsipan, men som smakstilsetning kan du selvfølgelig bruke mange ting. Nedenfor finner du flere forslag.

Hjemmelaget marsipan

Vil du lage hele marsipanen selv?

Dette trenger du:

  • – ½ kg skollede, malte mandler
  • – ½ kg melis
  • – 2 eggehviter

Fremgangsmåte:

  1. – Elt dette sammen til en jevn deig…og vips så er marsipanen er ferdig!

Sjokoladeovertrekk med mokkasmak

Kaffe egner seg utmerket som smakstilsetning. Bland kaffe i smeltet sjokolade som du så ruller marsipankuler i. Kjempegodt!

Dette trenger du:

  • – 1 plate 70 % sjokolade
  • – 1 ss pulverkaffe

Fremgangsmåte:

  1. – Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett pulverisert pulverkaffe (knus den mellom to skjeer, eller i en morter). Har du ikke pulverkaffe for hånden, kan du tilsette et par spiseskjeer med ferdig traktet Evergood Dark Roast.
  2. – Rør kaffen forsiktig inn i sjokoladen.
  3. – Nå kan du rulle små kuler eller stenger, dyppe dem i sjokoladen og legge dem på bakepapir.

Flere smaksvarianter og oppbevaringstips

Revet appelsinskall, lakrispulver, citruslikør eller kaffelikør er også gode smakstilsetninger.

 

De fleste variantene du lager, smaker best om du dypper dem i mokkasjokoladen før du setter dem vekk. Om du har sjokolade hele veien rundt, blir fyllet liggende lufttett, og holdbarheten øker. Det anbefales ikke å legge de ferdige bitene i kjøleskap. Da blir sjokoladen «matt». Legg dem heller i en kakeboks eller matboks, og oppbevar disse i romtemperatur.

Daddel med marsipan

En variant som også slår an, er å putte en hel mandel i en daddel. Ta ut stenen før du putter i mandelen, og dekk så hele daddelen med et tynt lag marsipan. Disse deles så skrått i to med en skarp kniv.

Vertinnegave

Skal du ikke nyte alle disse herlighetene selv, er hjemmelaget marsipan en herlig vertinnegave. Pakk inn i cellofan, og pynt med en påskelilje!

 

Foto: Colourbox.com