Tilbake

Gunvors Romkake med Evergood

Romkake med Evergood
Oppskrift på romkake med Evergood. Med Evergood i kaken, og romessens i kremen får man en deilig sjokoladekake, som passer ekstra godt til søndagskaffen.

 

Ingredienser:

3 egg
300g. sukker
125g. margarin
½ plate Kokesjokolade (mørk)
1dl. melk
1dl. kokt/traktet Evergood kaffe
3 ts. Bakepulver
300g. hvetemel

 

Tilberedning:

Pisk ½ parten av sukkeret (150 g.) med egg, til eggedosis. Visp myk margarin og den andre delen av sukkeret (150g) til det er hvitt.
Rør smørkremen inn i eggedosisen litt forsiktig.
Smelt sjokoladen i melk og kaffe, og ha dette i blandingen.
Rør til slutt i mel m/bakepulver.

Stekes i rund form på ca 180 grader midt i omnen i ca 40-45 min.
Avkjøl kaken.

 

Krem:
75g. myk margarin
450 g. melis
3/4 pl. Kokesjokolade
1,2 dl. Evergood kaffe
3 ts. Vaniljesukker
Ca. 3- 4 ss. Romessens

Tilberedning kremen:
Margarin og melis piskes samen. Kokesjokoladen smeltes sammen med kaffen.
Smak til med vaniljesukker og romessens.
Rør alt sammen til en glatt, smidig krem.
Er den for tynn, spe med melis, er den for tykk, spe med mer kaffe.
Del den avkjølte kaken og fordel fyllet med ett lag inni og resten oppå kaken.
Bruk fantasien når du pynter kaken! 🙂

Oppskrift innsendt av: Gunvor Løkslid