Tilbake

Martines sjokolade- og bringebærkake

sjokolade- og bringebærkake

En frisk sjokolade- og bringebærkake, som får en til å sikle bare av tanken…

 

1 springform på 22cm i diameter

Ingredienser

Nøttebunn:

40g mandler eller nøtter
1ss toppet hvetemel
2eggehviter
60g sukker

 

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Hakk mandler og hvetemel i en foodprosessor. Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret til stiv marengs.
Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott.
Fyll i en smurt kakeform.
Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 til 30 minutter.
Ta ut og avkjøl.

 

Sjokolademousse med kaffe:

Ingredienser
60g eggeplommer (3stk)
40g sukker
3ss evergood kaffe
1/5 dl + 2dl kremfløte
125g mørsk sjokolade med 60% kakao

 

Fremgangsmåte
Finhakk sjokolade og smelt den i vannbad sammen med kaffe. Ha eggeplommer i en bolle, og tilsett sukkeret mens du pisker lett med en visp.
Kok opp 0,4dl fløte, og tøm den over eggeplommene mens du visper lett. Tøm den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører med en visp.
Pisk 2dl fløte til en lett krem.
Vent til sjokoladeblandingen blir lunken før du vender inn fløtekremen med en slikkepott i to omganger.
Nå er sjokolademoussen klar til å brukes i kaken.

 

Bringebærmousse:

Ingredienser
3 gelatinplater
150g bringebær, fryst og tint
2 eggehviter
60g sukker
1 1/4dl kremfløte

Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minimum 5 minutter.
Ha bærene i en foodprosessor og lag purè av dem.
Varm så halvparten av pureen i en kjele. Ta kjelen av platen når blandingen når kokepunktet.
Trykk vannet ut av gelatinen, og smelt den i den varme pureen. Bland godt.
Tilsett resten av pureen, og rør godt sammen.
Ha pureen i en bolle, og la den stå i romtemperatur til den blir kald.
Det tar ca. 20 minutter.

Pisk sukker og eggehviter til marengs.
Når pureen er kald, piskes den inni den kalde marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem.
Bland kremen i bringebærmoussen i to omganger med en slikkepott.
Fyll bringebærmousse på sjokoladekremen til kakeformen er full.
Stryk av med en palett slik at den blir jevn.
Det vil bli noe mousse til overs, og det kan man fylle i glass og ha til dessert.
La kaken stå i kjøleskapet til den stivner, ca. 4 timenr.

Oppskrift innsendt av: Martine Drange Sandbu