Gydas Sjokoladekake med bringebærmousse

Gydas Sjokoladekake med bringebærmousse

Gydas Sjokoladekake med bringebærmousse er en frisk, saftig og god kake. Kaken serveres med en kopp nykvernet Evergood kaffe til, og tilbakemeldingene vil alltid være gode.

 

Smurt rund kakeform, 24 cm
Bunn:
1,5 dl vann
150g smør
1,5 ss bakekakao

Kokes opp og settes til avkjøling

3 egg
3,5 dl sukker
Lag tykk eggedosis

1,5 dl rømme
3,5 dl hvetemel
1 ts natron
1/4 ts salt

Sikt melet, og rør alt vekselsvis sammen med kakaoen i eggedosisen.
Bre røren ut i formen og stek på 180 grader i ca 35 min på nederste rille.
Avkjøl kaken på rist.

Bringebærmousse:
1 pk bringebærgele
2,5 dl vann – kokes opp under omrøring, sett til avkjøling
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 ss sukker –
piskes til krem
2 ss sitronsaft – bland alt sammen når geleen er kald/begynner å tykne

Sjokoladekrem:
300 g melis
100 g soft margarin – piskes sammen
100 g kokesjokolade smeltes i vannbad
2 ts vaniljesukker
2 ss Evergood kaffe – dette blandes sammen med resten

1 egg piskes lett sammen, og piskes godt sammen med resten av sjokoladekremen til den blir lett og luftig.
Den avkjølte kaken deles i to deler. Sett det nederste laget på et kakefat. Smør på et tynt lag med sjokoladekrem.
Sett så på kakeringen. Ta på bringebærmousseen, og sett kaken kjølig til den har stivnet, legg så på øverste lag av kaken.
Fjern kakeringen, og ta på sjokoladekremen. Pynt gjerne kaken med rikelig med hakket kokesjokolade, og evt. friske bringebær.
– Dette er en frisk, saftig og god kake. Kaken serveres med en kopp nykvernet Evergood kaffe til, og tilbakemeldingene er alltid gode:-)
Håper den faller i smak!

Oppskrift innsendt av: Gyda Nesdal Kjørsvik