TERTE

Terte

Bunn:
150 g malte mandler
150 g melis
2 eggehviter
1 egg
2 ss kakao
1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Alt blandes sammen til en jevn deig.
Ha deigen i en smurt form og stek den midt i ovnen ved 175 grader i 20 minutter.
La den avkjøles.

Fyll:
3 dl kremfløte
0,5 dl melis
1,5 ss avkjølt
Evergood kaffe
1,5 ss whisky
2 eggeplommer

Fremgangsmåte:
Visp fløten sammen med melis. Rør så inn kaffe, whisky og eggeplommer. Jevn blandingen over kakebunnen, og lag et mønster med gaffel.
Formen dekkes med aluminiumsfolie og settes minst tre timer i fryseren.

La terten stå i romtemperatur i 20 minutter før servering.
Pynt med revet sjokolade eller sølvkuler.

Oppskrift innsendt av: Camilla Skattvik