Tilbake

Thereses Evergood-Cupcakes

Evergood-Cupcakes

Oppskrift på 15 deilige Evergood-cupcakes.

Disse har smak av Evergood, og med litt lakrispulver får man en cupcake litt utenom det vanlige.

 

Ingredienser
Evergood-cupcakes

225g sukker
200g smør
1dl melk
1dl sterk Evergood
300g mel
2ts bakepulver
2 ss kakao
1 1/2ts vaniljesukker
100 g grovhakket sjokolade (helst 70%)

 

Krem

60g Finhakket mørk sjokolade (helst 70%)
2dl fløte
2 ss Evergood
2ts lakrispulver (eller hockeylakrispulver)

 

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180*c.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland det med melk og kaffe. Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker, rør forsiktig melkeblandningen i eggedosisen og deretter melblandningen, og bland godt.

Fordel røren i muffinsformer å ha litt grovhakket sjokolade i hver form.
Stekes i ca 30 min.

Avkjøl kakene.

Finhakk sjokolade, kok opp fløte og hell over sjokoladen, tilsett kaffe og lakrispulver. Rør i blandningen til sjokoladen er helt smeltet.
La stå i kjøleskap noen timer til blandningen er avkjølt og har tyknet.
Visp så blandingen til den blir til en luftig krem.
Sprøyt så kremen på de avkjølte kakene og server dem med en varm kopp kaffe.

Oppskrift innsendt av: Theres Bonsaksen