Tiramisu: 17. mai-desserten som er skapt for kaffe

Tiramisu

Tiramisu er en himmelsk dessert for mange. Det er lett å få vann i munnen av å tenke på denne italienske drømmen av en kake, for ikke å snakke om når vi ser bilder av den.

 

Les mer om hvordan tanken på kaffe er nok til å stimulere hjernen.

Enkel oppskrift

Du tenker kanskje at dette er en innviklet kake å lage, men den er ganske grei.

Ingen steking, ingen fiksfakserier, bare prøv!

Du trenger:

  • – 3 eggeplommer
  • – 3 ss molasse eller brunt sukker
  • – 300 g mascarpone
  • – Mellom 16 og 25 fingerkjeks – flere eller færre etter ønske
  • – 3 dl kald, sterk Evergood Dark Roast
  • – 2 ss cognac, marsala eller likør etter ønske. Forsøk gjerne med Strega, en italiensk safranlikør om du får tak i den.
  • – 2 ss kakaopulver
  • – 4 ss revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

  1. – Bland eggeplommer og sukker og rør det luftig.
  2. – Tilsett osten.
  3. – Legg et lag i bunnen av en form.
  4. – Dypp kjeksene raskt i kaffe blandet med ønsket vin/brennevin. Alternativt kan du legge kjeksene på en rist, ha kaffeblandingen i en sprøyteflaske og så gi kjeksene en dusj. Trikset er at de ikke skal bli for bløte.
  5. – Legg kjeksene på kremen.
  6. – Ha resten av kremen over.
  7. – Ha kakaopulveret i en liten sil og strø den over kaken før du drysser over sjokoladen.
  8. – Settes til avkjøling et par timers tid. Om du skal ha gjester, kan du gjerne lage kaken om formiddagen og la den stå på kjøl til den skal serveres.

 

Du kan også pynte kaken med kaffegelé. Dette er utradisjonelt, men en artig og smakfull vri.

 

Foto: Colourbox.com