Wenches kake med Evergood

wenches kake med Evergood

Deilig kake med både mørk og lys sjokoladekrem. Kaken smaker ekstra godt med bær eller hakkede nøtter.

 

Ingredienser:
Bunn:
5 dl sukker
4 dl hvetemel
2 dl bakekakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
2 egg
2 dl solsikkeolje
1 dl varmt vann
1 dl Evergood-kaffe

 

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175ºC
Bland alle ingrediensene sammen til en glatt røre. Fordel røren i to smurte former, 24cm.
Stek kakene i ca. 40 minutter eller til de er faste og har løsnet fra kanten. Avkjøl.

 

Ingredienser Mørk smørkrem:
100 g mørk sjokolade
1 ss evergood-kaffe
1 ss «hasselnøtt-pålegg»-gir et hint av nøttesmak
250 g melis
225 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen over vannbad sammen med Evergood-kaffen. Mens du venter på at sjokoladen smelter og blir noe avkjølt, pisker du smør, melis og vaniljesukker sammen til en luftig smørkrem. Ha i hasselnøtt-pålegget og avkjølt smeltet sjokolade, og pisk til den er godt blandet.

 

Ingredienser Lys smørkrem:
50 g romtemperert smør
100 g philadelphiaost
200-300 g melis
1 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:
Pisk smør og philadelphiaosten jevn, slik at den er uten klumper.
(Viktig med romtemperert smør)
Tilsett melis og vaniljesukker. Pisk til den er godt blandet og har en luftig konsistens.

 

Ingredienser Fyll:
1-2 dl aprikossyltetøy

 

Fremgangsmåte:
Pynt: Her har jeg pyntet med mørk smørkrem og en fondantkopp for å få en kake som kan presentere Evergood. For å få den litt enklere til å lage hjemme, smaker den også veldig godt med frisk bær og hakkede nøtter.

Monter kaken:
Legg den ene bunnen på et kakefat og legg på et så tykt lag du ønsker av den hvite smørkremen. Deretter legger du et lag av aprikossyltetøy. Legg på bunn nr 2. Nå dekker du hele kaken med et lag av den mørke smørkremen, slik at den dekker hele kaken. Pynt med smørkrem og fondantkopp, evt fiske bær og hakkede nøtter.

Oppskrift innsendt av: Wenche Eileen Solheim Johnsen